Ürün Detayı

7003 Havasız Kumlama Makinası

Ürün Kodu: chz-7003

HAVASIZ KUMLAMA MAKİNESİ 

*Kullanım amacı : Sistem temizlenecek malzemelerde ki kiri ,pası ,ince çapakları , döküm veya pres sonrasında oluşabilecek yüzey artıklarını ortadan kaldırmak gibi bir çok amaca hizmet verebilmesi için dizayn edilmiştir ve parçaların hem iç hem de dış yüzey temizliğini parçalara zarar vermeden gerçekleştirmektedir.

*Kullanım alanları : Parça bakımı ve tamiri yapılan atölyeler ( uygun elektirk bağlantısını sağladığınız sürece makineyi çalışma ortamında istediğiniz her yere konumlandırabilir ve kullanabilirsiniz ) , mekanik tamir yapılan işletmeler , parça yüzey temizleme yapılan işletmeler , parça yenileme ve revizyon atölyeleri , turbo tamir servisleri , araba tamirhaneleri vs.

Kompakt : En önemli noktalardan biri bu tarz kumlama ve yüzey temizleme işlemi yapan işletmelerin , bu operasyonlarını yapabilmek adına hem geniş ve büyük bir alana ihtiyaç duymaları hem de çalışma ortamlarından ayrı bir alana ihtiyaç duyuyor olmalarıdır . Makinenin kompakt yapısı ve dizaynı ile çalışma prensibi sayesinde kullanıcıların malzemelerini / parçalarını çalıştıkları ortamda işleme imkanı bulabilmeleri gibi ilave bir alan için yatırım yapma gereksinimleri ortadan kalkmaktadır . Ayrıca makine sabit ve sürekli bir iş gücüne ihtiyaç duymadığından işçilik maliyetlerini en düşük seviyeye çekmektedir ve bu durum direkt olarak operasyonel maliyetleri düşüren bir etkiyi beraberinde getirmektedir .

*Kullanıcı Dostu ve Kolay Kullanım : Sistem çok kolay bir kullanım prensibine dayalıdır ; makine üst kapağı ile tambur haznesini açtıktan sonra yapmanız gereken tek şey parçalarınızı tamburun içerisine yerleştirmek ( parçaların hareketini sağlamak adına tambur haznesindeki hacmin max.2/3 lik kısmı ) , tamburun kapağı ile makine kapağını güvenli bir şekilde kapattığınızdan emin olduktan sonra geriye sadece temizleme süresini saat kısmından ayarlayıp başlat düğmesine basmak . Makine sizin için geri kalan işlemi yapıyor olacak ve sizde böylelikle diğer işlerinize vakit ayırıp , ilgilenme imkanı buluyor olacaksınız .

*Sağlığa duyarlı çalışma prensibi : Makinenin çalışma prensibinin temelinde bu tarz kumlama ve parça temizleme işlerinde çalışan personellerin sağlığını korumak ve aynı çalışma ortamında bu havayı soluyan diğer personeller için de çalışma ortamında dönen temiz ve zararsız bir havayı sağlamak yatmaktadır . Makine sistem içerisine konumlandırılmış iki adet filtre sayesinde temizleme sürecinde ortaya çıkan ve dışarıya emilen havanın içerisinde bulunan kir,pas vs. gibi artıkları temizledikten sonra havanın dışarıya atılmasını sağlamaktadır . Bu filtreler her temizleme işleminin sonunda kullanıcının ihmaline engel olmak adına otomatik olarak devreye giren bir vibrasyon motoru sayesinde temizlenmekte , atıklarda filtrelerin altına konumlandırılan bir çekmecede toplanmaktadır . Yapılaması gereken sadece bu çekmecenin periyodik olarak çıkartılıp boşaltılması ve tekrar sıkıca yerine konumlandırılmasıdır . Ayrıca makinenin düşük seviyede ki çalışma sesi sayesinde çalışanların kendi işlerini yaptıklarında etkilenmeyecek olmaları da makinenin sağladığı diğer bir avantaj olacaktır.

*Elektirk Sarfiyatı/Enerji Tasarrufu : Makinenin çalışma prensibi ve sistemi enerji tasarrufunu da beraberinde getirmektedir ; çünkü makine bir çok parçayı aynı anda temizleme imkanı sunmakta ve bu tarz temizleme işlemlerinde kullanılan ilave hava kompresörü , ilave filtre sistemi gibi donanımlara ihtiyaç duymamaktadır . 

*Güvenlik : Makinenin çalışma prensibinin her evresinde “önce güvenlik” anlayışını kolaylıkla gözlemleyebilirsiniz .Makinenin ana üst kapağı iki adet çok dayanıklı ve kolay açılmasına engel yapıda kilit ile makinenin çalışması esnasında olası bir ihmal neticesinde birinin kapağı açması durumunda makineyi otomatik olarak durduracak emniyet switchleri ile desteklenmiştir .Ayrıca makine kumanda panelinde bulunan bir adet acil durum düğmesi sayesinde makinenin çalışması tek hamle ile durdurulabilmektedir .

*Kumlama/Temizleme Süresi : Parçaların kumlama veya temizleme süresi tamamen makinenin içerisine konan parçaların kir ve pas durumu ile bağlantılıdır . Parçaların temizleme sürelerine dair verileri tecrübe ederek kullanıcının kendisinin tespit etmesi en sağlıklı yöntemdir ; örneğin makinenin içerisine konan parçaların belirlenen temizlik süresinde istenen temizlikte olmaması durumunda , makine işlemi bitirdikten sonra gerekli kontroller yapılarak makine tekrar kapatılmalı ve ilave bir süre ile temizliğe devam edilmelidir.

*Kumlama Malzemesi : Metal bilye , paslanmaz bilye .

*Kafes Tambur ve Kumlama Haznesi : Tamamen testler neticesinde tespit edilmiş olan özel malzemeden imal edilmiştir .

*Rotor : Tamamen testler neticesinde tespit edilmiş olan özel malzemeden imal edilmiştir ve değiştirilebilir pervane bıçakları ile desteklenmiştir .